Teamactiviteit: wij eten plantaardig!

Teamactiviteit: wij eten plantaardig!

Als je graag wil, maar niet goed weet hoe je zelf je steentje kan bijdragen in de strijd tegen de klimaatopwarming, lees dan absoluut verder. Op de vierde plaats in de Top 100 van de te nemen maatregelen tegen de klimaatopwarming, staat immers: een plantrijk dieet. Door plantaardig eten te beschouwen als de basis en dierlijk eten als een delicatesse, lever je al een grote bijdrage!

🌿 een kleine wijziging van gewoonte, een grote stap richting een groenere wereld – veeteelt heeft een grote impact op het milieu. Door plantaardig en lokaal te eten, help je de hoge uitstoot van broeikasgassen, methaan en lachgassen – veroorzaakt door veehouderij – verlagen. Minder vleesproductie betekent ook: meer gebied beschikbaar (zo’n 60%!) voor bossen en andere natuurgebieden en drastisch minder waterverbruik!
 
🐄 Voordeel voor dier,
👩‍👧 en medemens
De grote vraag naar vlees en zuivel voor consumptie houdt intensieve veehouderij in stand. Met als gevolg: dieren in te kleine ruimtes, op ongezond dieet gezet, gescheiden van soortgenoten,… Bovendien wordt het meeste veevoer verbouwd in landen waar het meeste ondervoeding is. Gezien een groot deel hiervan bestaat uit plantaardige producten die ook perfect kunnen dienen voor menselijke consumptie, zou hiermee het hongerprobleem aangepakt kunnen worden in plaats de overconsumptie van vlees in de rijke landen in stand te houden.
 
💪En voor jezelf! De positieve effecten van (meer) plantaardig eten op je gezondheid zijn wetenschappelijk bewezen. Van een verlaagde cholesterol tot betere sportieve prestaties, gewichtsverlies, een stralende huid én een betere cognitieve gezondheid!

Om optimaal bij te dragen aan een circulair voedselsysteem – waarbij we niet gaan produceren wat we willen eten, maar eten wat de aarde ons kan bieden – onderzoeken we momenteel de mogelijkheden om van ons aangekocht bos een eigen klimaat-/voedselbos te maken! Wordt vervolgd!

Schuilt er in jou ook een duurzaamheidsridder?