vlekkeloze projectontwikkeling
dankzij jouw veiligheidscoördinator
De veiligheidscoördinator van Enerdo maakt deel uit van je bouwteam en is vanaf de start tot de oplevering betrokken bij het project. Hij is op de hoogte van de planning en de kritieke fases in het bouwproject en zal op je werf aanwezig zijn in functie van deze fases om actief bij te sturen waar nodig.
Bij Enerdo zijn we helemaal te vinden voor een pragmatische aanpak. Onze focus ligt op de coördinatie van de opeenvolgende of gelijktijdige activiteiten van aannemers. Acties van de ene aannemer zouden namelijk een gevaar kunnen vormen voor de volgende aannemer. De veiligheid en gezondheid van de arbeiders op de werf staan voor ons centraal, alsook de interactie met de omgeving. Via ons online platform Mijn Enerdo krijgt elke betrokken partij alle nodige informatie.
Wat doet de Enerdo veiligheidscoördinator?
Zowel voor de ontwerpfase als de uitvoerings- en opleveringsfase heb je een veiligheidscoördinator nodig. Uiteraard mag dezelfde persoon de veiligheidscoördinatie in al deze fasen uitvoeren.
ONTWERP
Tijdens de ontwerpfase checkt de veiligheidscoördinator de plannen van de architect of de verantwoordelijke aannemer:
- risicovolle elementen in het plan detecteren
- veiligheids- en gezondheidsplan met preventiemaatregelen opstellen
- PID’s
UITVOERING
Tijdens de uitvoeringsfase staat de veiligheidscoördinator je bij om je bouwproject zo veilig mogelijk tot stand te laten komen:
- veiligheid van de activiteiten van de verschillende aannemers coördineren
- het supplementaire risico dat ontstaat door de interactie tussen verschillende partijen minimaliseren
Wij kiezen voor een pragmatische aanpak in functie van de kritieke fases. Onze bezoekfrequentie passen we aan afhankelijk van het aantal aanwezige aannemers en de mogelijke risico’s.
OPLEVERING
Na de bouwwerken bezorgt de veiligheidscoördinator je een zogenaamd postinterventiedossier. Dit bevat alle elementen die betrekking hebben op de veiligheid en gezondheid van wie later eventueel werkzaamheden uitvoert aan het gebouw (bv. onderhoud, herstellingen, verbouwingen, sloopwerk, …). Het dossier bevat onder andere bouwplannen, de plaats van de nutsleidingen en gebruikte materialen.