ENERGIE

EPB-VERSLAG

ons epb-verslaag streeft naar

meer dan het vereiste e-peil

Studiebureau Enerdo verzorgt het EPB-verslag van al jouw projecten. We hebben jarenlange ervaring in zowel grote als kleine projecten. Bij Enerdo doen we meer dan enkel het vereiste E-peil bereiken. We bekijken namelijk ook de voetafdruk van je bestaande gebouw(en). Daarnaast ontzorgen we je door alle nodige documenten te verzamelen en voor een vlotte afhandeling van de eindaangifte te zorgen.

Samen met het bewustzijn voor ons milieu en de klimaatverandering, neemt de belangstelling voor energiezuinige gebouwen toe. Als geregistreerd EPB-verslaggever in Vlaanderen, Brussel en Wallonië is Enerdo hierin je ideale partner.

EPB-verslag in 5 fases

Bij Enerdo draait alles om duurzaamheid én service. Doorheen onderstaande 5 fases begeleiden we je vlot naar een volledig en correct EPB-verslag.

1. VOORSTUDIE

Voor de aanvang van je bouwproject, bespreken je bouwplan en de materialen die je wilt gebruiken. Vervolgens stellen we een voorcalculatie op. Hiermee bepalen we of je gebouw aan de EPB-eisen zal voldoen. Je ontvangt hierover een uitgebreid verslag met de berekening. Ook je architect ontvangt dit verslag van ons. Als je het vereiste E- of S-peil niet behaalt, of eventueel nog wilt verbeteren, krijg je van ons advies over de te gebruiken materialen en de juiste toepassing daarvan.

Wil je verder gaan dan de wettelijke normen en verplichtingen voor energie? Ook dan kan je op Enerdo rekenen. Onze experten in EPB-verslaggeving hebben de nodige ervaring met duurzame bouwtechnieken en materialen.

2. STARTVERKLARING

Voordat de werken starten, moet je een startverklaring en voorcalculatie indienen bij het Energieagentschap van het gewest in kwestie. Enerdo regelt dit voor jou, minimaal acht dagen voor de start van de werkzaamheden.

3. TIJDENS DE WERKEN

Bij Enerdo gaan we steeds actief op zoek naar manieren om jou nóg beter van dienst te zijn. Daarom blijven we je tijdens het verbouwproces bijvoorbeeld begeleiden en geven we je advies over alles wat de energieprestaties van je project kan beïnvloeden. Bovendien ontwikkelden we onze online tool Mijn Enerdo om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Deze zorgt er bovendien voor dat we jouw project op de voet kunnen volgen. Via een duidelijk overzicht weet je welke gegevens je moet aanleveren om het project vlot te laten verlopen. Op basis van een lijst met aannemers die jij aanlevert, vragen wij de nodige documenten bij deze aannemers op. Dit alles omdat we voor jou en je project graag een stapje verder gaan.

4. EPB-eindaangifte

Na de bouw of verbouwing ronden wij het EPB-verslag af met de EPB-eindaangifte. Dit gebeurt op basis van stavingsstukken zoals facturen van de gebruikte isoalties, ventilatie, verwarming, ramen en deuren enz. De eindaangifte dienen wij voor je in bij het Energieagentschap. Vervolgens ontvang je het energieprestatiecertificaat (EPC) van ons.

Als je een lager E-peil wilt bereiken (en dus een lager energieverbruik) kan je o.a. een blowerdoortest laten uitvoeren door ons. Kleine afwijkingen die het energieverbruik beïnvloeden, kunnen we dan meteen herstellen.

5. Subsidieadvies

Wij adviseren je graag over de mogelijke premies en subsidies waar je gebruik van kan maken in het kader van de EPB-regelgeving.

Doe beroep op de jarenlange ervaring van Enerdo voor je EPB-verslag.