ENERGIE

BREEAM

breaam-certificaat

brengt duurzaamheid van je gebouw in kaart

BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ en is wereldwijd erkend als dé methode om je gebouw te beoordelen op het vlak van duurzaamheid. Alleen erkende assessors zoals Enerdo kunnen een BREEAM-certificaat toekennen aan je gebouw, op basis van bepaalde prestatie-eisen.

Er zijn in totaal 10 rubrieken die we beoordelen voor een BREEAM-certificaat: Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik & Ecologie, Vervuiling en Innovatie. Je kan bij Enerdo terecht voor een assessment én de bijhorende studies (dynamische energiesimulaties en haalbaarheidsstudies rond duurzame energie). BREEAM is namelijk niet puur theoretisch, het vertaalt zich ook in praktische toepassingen.

‘BREEAM in Use’ voor bestaande gebouwen

BREEAM in Use is de integrale certificeringsmethode voor het verduurzamen van bestaande gebouwen. Deze assessmentmethode beoordeelt de duurzaamheidsprestaties van gebouwen in 3 delen. Indien nodig beoordelen we deze onderdelen apart.

– Deel 1: Asset – gebouwschil en installaties
– Deel 2: Management – beheer en onderhoud
– Deel 3: Occupier – gebruik

ASSESSOR OF CONSULTANT

Je kan Enerdo voor jouw BREAAM-certificaat inschakelen als Assessor of Consultant. Om belangenconflicten te vermijden en de robuustheid van het systeem te garanderen, combineren we deze rollen echter niet voor eenzelfde opdracht.

– Als BREEAM in Use Assessor beoordelen we bestaande niet-residentiële gebouwen als auditor.
– Als BREEAM In-Use Consultant begeleiden we je naar certificatie en helpen we je de best mogelijke score behalen.

Breng de duurzaamheid van je gebouw duidelijk in kaart met een BREEAM-certificaat van Enerdo