ENERGIE

BREEAM

breeam brengt duurzaamheid

van je gebouw in kaart

BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ en is wereldwijd erkend als dé methode om je gebouw te beoordelen op het vlak van duurzaamheid. Alleen erkende assessors zoals Enerdo kunnen deze audit uitvoeren en je gebouw een duurzaamheidsscore (pass, good, very good, excellent of outstanding) geven op basis van bepaalde prestatie-eisen.

Er zijn in totaal 10 rubrieken die we beoordelen binnen BREEAM: Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik & Ecologie, Vervuiling en Innovatie. Je kan bij Enerdo terecht voor jouw BREEAM-assessment en voor de bijhorende studies (dynamische simulaties en haalbaarheidsstudies rond duurzame energie). Als deel van het bouwteam zetten we onze theoretische bevindingen om in concrete, praktische oplossingen.

‘BREEAM International New Construction’ voor nieuwbouwprojecten

Zowel in de ontwerpfase als post construction kan je Enerdo inschakelen om als erkend BREEAM Assessor nieuwbouwprojecten te beoordelen. Dat is mogelijk voor residentiële projecten, kantoren (al dan niet met R&D-ruimtes), industriële projecten en winkels of winkelcentra (inclusief showrooms, restaurants, cafés en over-the-counter dienstverlening). Als BREEAM expert helpt Enerdo jou een zo hoog mogelijke score behalen op een kostenefficiënte manier. Daarnaast staan we je graag bij voor de uitvoering van de nodige deelstudies.

‘BREEAM in Use’ voor bestaande gebouwen

BREEAM in Use is de integrale certificeringsmethode voor het verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen en woningen. Deze assessmentmethode beoordeelt de duurzaamheidsprestaties van bestaande gebouwen in 3 delen. Indien nodig kunnen we deze onderdelen ook apart beoordelen.

– Deel 1: Asset – gebouwschil en installaties
– Deel 2: Management – beheer en onderhoud
– Deel 3: Occupier – gebruik

Je kan Enerdo als BREAAM in Use Assessor of Consultant inschakelen. Om belangenconflicten te vermijden en de robuustheid van het systeem te garanderen, mogen we deze rollen echter niet combineren voor eenzelfde opdracht.

– Als BREEAM in Use Assessor beoordelen we bestaande niet-residentiële gebouwen als auditor.
– Als BREEAM In-Use Consultant begeleiden we je naar certificatie en helpen we je de best mogelijke score behalen. In de praktijk ervaren we dat het certificatieproces bij onze klanten voor behoorlijk wat werkdruk zorgt. Ook dat probleem pakken we graag aan met een oplossing op maat (bv. interimmanagement bij grote portefeuilles).

Breng de duurzaamheid van je gebouw duidelijk in kaart met Enerdo als erkend BREAAM Assessor en Consultant