Onze office dog wordt mama

Onze office dog wordt mama

Op bezoek bij Nala (en haar baasje, collega Jessica Nijs) die we een paar weekjes moesten missen omdat er kleine Nalaatjes onderweg waren! Missen, want door haar voelt ons kantoor nog wat meer als ons tweede thuis! Als je het raar vindt dat wij bij Enerdo Studiebureau onze trouwe viervoeters mee naar kantoor mogen nemen, lees dan hier waarom wij vinden van niet.

🐶 Extra beweging. Een hond hou je nu eenmaal niet de hele dag binnen. Ideaal om zelf ook even de benen te strekken en een frisse neus te halen!
 
🐶 Ijsbreker. Een hond is een leuk gespreksonderwerp en zorgt voor interactie. Tussen werknemers onderling, tussen medewerkers en bezoekers, en misschien ook potentieel nieuwe medewerkers! Bezoekers voelen zich in ieder geval sneller thuis, want de sfeer voelt meer ontspannen waar een hond rondloopt.
 
🐶 Minder stress. Het is bewezen dat contact met huisdieren de aanmaak van het stresshormoon cortisol vermindert en de aanmaak van het gelukshormoon oxytocine stimuleert. Hetzelfde effect als het eten van chocolade dus maar dan gezonder! (hoewel we zeker ook van ons stukje – pure – chocolade kunnen genieten!)

Surf gerust af en toe even terug naar deze post want het is bewezen dat kijken naar foto’s van schattige dieren stressverminderend werkt. Maar eentje in levende lijve op kantoor spant toch de kroon, wij kunnen het alleen maar aanbevelen!

Schuilt er in jou ook een duurzaamheidsridder?