Check onze Referenties

Project Brunfaut

Project Brunfaut is een nieuwbouwproject van Home Invest Belgium NV in de Dansaert-wijk in Molenbeek. Home Invest Belgium draagt hiermee haar steentje bij aan de herontwikkeling van de wijk.

Architectenbureau DDS & Partners staat in voor het ontwerp van het gebouw dat bestaat uit 93 wooneenheden. Op het gelijkvloers wordt een kantoorruimte voorzien. Daarnaast beschikt het gebouw over een ondergrondse parking, ruime fietstallingen en een moestuin voor de bewoners, gevestigd op het dak.

Technieken

Voor de productie van warmte en elektriciteit wordt gebruik gemaakt van een warmte-krachtkoppelingscentrale (WKK). Twee gasvloerketels zorgen samen met deze WKK voor de warmteproductie. Het sanitair warm water wordt geproduceerd via combilussen en étagestations. De appartementen zijn voorzien van gemeenschappelijke luchtgroepen (ventilatiesysteem D). Bewoners met een elektrische wagen kunnen gebruik maken van de 4 laadpalen. Verder is er ook een centrale waterverzachter voorzien, wat zorgt voor een langere levensduur van de technische toestellen.

EPB

Eisen 2015 (idem 2020) PEv45kwh/m² & Nev15kwh/m². De moeilijkheid in dit dossier lag in de 'afstraffing' van de combilussen. Hierdoor moesten er 130 zonnepanelen voorzien worden. Na overleg met Leefmilieu Brussel hebben we deze kunnen reduceren tot 7stuks.

Delen via social media:

  

In het kort

Plaats van uitvoering: Rue Brunfaut - Molenbeek

Bouwheer: Home Invest Belgium NV

Architect: DDS & Partners

Studiebureau Enerdo: Studies Technieken, EPB-verslaggeving, Dynamische simulatie, Haalbaarheidsstudie, Blowerdoortest

Aard van de werken: residentieel

Oppervlakte: 12.200 m²

Vragen? Neem contact met ons op