WZC Angelahof Diepenbeek

Vlakbij het centrum van Diepenbeek en met rechtstreekse toegang tot het marktplein via de kloostertuinen, herontwikkelt Curon het voormalige Ursulinenklooster tot de woonzorgcampus Angelahof. Zowel het oude neogotische klooster als de beschermde kapel worden gerenoveerd en verbonden met de nieuwbouw. De campus bestaat uit een woonzorgcentrum met 44 kamers, 46 assisentiewoningen, een grand café en een ondergrondse parking. Studiebureau Enerdo ontwikkelt de technieken zowel voor het woongedeelte als voor de ondergrondse parking, zowel voor het gerenoveerde als het nieuwe gedeelte.

De ontwikkeling van de technieken was een uitdaging bij dit project, omwille van deze combinatie van oud en nieuw. Het was een huzarenstukje om de twee nieuwe vleugels, waarvan één met ondergrondse parkeergarage, te laten aansluiten op het bestaande kloostergedeelte. De authenticiteit van het kloostergebouw dat een lange geschiedenis heeft die teruggaat naar 1856 en een vertrouwd zicht is in Diepenbeek, werd volledig behouden. De buitenschil ervan werd bewaard en gerenoveerd, daarbinnen werden op het gelijkvloers gemeenschappelijke ruimtes ontworpen, zoals Grand Café, administratieve lokalen, een kapper,… De kapel op het gelijkvloers werd volledig in stand gehouden.

Omwille van de complexiteit van het gebouw is er gekozen voor een combinatie van collectieve en individuele warmteopwekkers. Er wordt gebruik gemaakt van zowel gasketels als warmtepompen. Het ventilatiesysteem werkt op basis van gemeenschappelijke luchtgroepen uitgerust met warmtewielen.

DETAILS PROJECT

Plaats van uitvoering: Diepenbeek
Bouwheer: Curon
Architect: A2O Architecten
Totale budget: 12.000.000,00 EUR
Aard van de werken: zorg, renovatie
Oppervlakte: +/- 9000m²

Geleverde diensten:

studies technieken

WIL JE MEER PROJECTEN VAN ENERDO ONTDEKKEN?