Tandtechnisch labo Kasterlee

In het tandtechnisch labo Pevo worden tandprothesen ontwikkeld en geproduceerd. Het nieuwe innovatieve laboratorium met kantoren is klaar voor de toekomst.

De studie van de technische installatie is gebaseerd op de dynamische simulatie. Enerdo heeft de dynamische simulatie opgemaakt om in te kunnen spelen op de specifieke eisen van de gebruiker. De isolatie van het gebouw is zo geoptimaliseerd. Daarnaast werden ook de invloeden van de grote raampartijen en talloze warmtebronnen (porseleinovens, wasmachines,…) in het labo meegenomen in de warmte- en koelcapaciteit bepaling van de warmtepomp. Hierdoor kunnen de technische installaties geminimaliseerd en kosten gedrukt worden. Vanuit de dynamische simulatie hebben we gericht advies verleend aan de architect met betrekking tot strategische zonwering of zonwerend glas.

Om grote stofhinder te voorkomen, is een ventilatiesysteem voorzien met een fijne luchtverspreiding die de stofproductie lokaal houdt. Het voorzien van klimaatplafonds in plaats van luchtverwarmde afgifte-elementen zorgen voor een beperking van de stofverspreiding.

In ons advies hebben we uiteraard ook rekening gehouden met de geldende normen en bepalingen voor labo omgevingen en volgende voorstellen geformuleerd: 8 luchtvernieuwingen per uur; fijnere luchtfiltering; 1000 lux op de labotafels (LED)…

DETAILS PROJECT

Plaats van uitvoering: Kasterlee
Bouwheer: Qopla BVBA
Architect: R2 Livin
Totale budget: 1.200.000,00 EUR
Aard van de werken: labo, kantoren

Geleverde diensten:

dynamische simulatie, studies technieken

WIL JE MEER PROJECTEN VAN ENERDO ONTDEKKEN?