Collegium Zottegem

In het centrum van Zottegem renoveert Vanhout Projects samen met Architectenbureau Studio Farris het voormalige Onze-Lieve-Vrouw van Deinsbeke-college. Het project bestaat uit een renovatie- en een nieuwbouwgedeelte. Terwijl zoveel mogelijk authentieke elementen van het schoolgebouw uit 1862 behouden worden, wordt de site ook uitgebreid met twee strakke nieuwbouwblokken. Dit alles rond een gezellig groen binnenplein.

Om het historisch karakter van het neogothische collegegebouw te behouden, wordt de buitenschil in stand gehouden en worden daarbinnen de appartementen ontworpen. Enerdo ontwierp de technieken voor zowel de renovatie als de nieuwbouw, zowel voor het woongedeelte als voor de ondergrondse parking en het parkeerwachtersgebouw.

De  65 appartementen beschikken over individuele ketels. Voor de verluchting van de appartementen en het parkeerwachtersgebouw is ventilatiesysteem D voorzien. De ondergrondse parking is voorzien van sprinklers via het stadsnet. Verder heeft Enerdo de sterk-zwakstroominstallatie, met videofonie en branddectie, ontworpen.

Meer informatie over dit indrukwekkende renovatie-en nieuwbouwproject kan je vinden op de website collegium-zottegem.be.

DETAILS PROJECT

Plaats van uitvoering: Zottegem
Bouwheer: Vanhout Projects
Architect: Studio Farris
Totale budget: 2.335.000,00 EUR
Aard van de werken: residentieel
Oppervlakte: +/- 1750m²

Geleverde diensten:

EPB-verslaggeving, studies technieken, veiligheid, ventilatieverslaggeving

WIL JE MEER PROJECTEN VAN ENERDO ONTDEKKEN?