Brunfaut Molenbeek

Project Brunfaut is een nieuwbouwproject van Home Invest Belgium in de Dansaertwijk in Molenbeek. Home Invest Belgium draagt hiermee haar steentje bij aan de herontwikkeling van de wijk. Architectenbureau DDS & Partners staat in voor het ontwerp van het gebouw dat bestaat uit 93 wooneenheden. Op het gelijkvloers wordt een kantoorruimte voorzien. Daarnaast beschikt het gebouw over een ondergrondse parking, ruime fietsenstallingen en een moestuin voor de bewoners, gevestigd op het dak.

Technieken

Voor de productie van warmte en elektriciteit wordt gebruik gemaakt van een warmte-krachtkoppelingscentrale (WKK). Twee gasvloerketels zorgen samen met deze WKK voor de warmteproductie. Het sanitair warm water wordt geproduceerd via combilussen en étagestations. De appartementen zijn voorzien van gemeenschappelijke luchtgroepen (ventilatiesysteem D). Bewoners met een elektrische wagen kunnen gebruik maken van de 4 laadpalen. Verder is er ook een centrale waterverzachter voorzien, wat zorgt voor een langere levensduur van de technische toestellen.

EPB

Eisen 2015 (idem 2020) PEv45kwh/m² & Nev15kwh/m². De moeilijkheid in dit dossier lag in de ‘afstraffing’ van de combilussen. Hierdoor moesten er 130 zonnepanelen voorzien worden. Na overleg met Leefmilieu Brussel hebben we deze kunnen reduceren tot 7stuks.

DETAILS PROJECT

Plaats van uitvoering: Dansaertwijk Brussel
Bouwheer: Home Invest Belgium
Architect: DDS+
Budget technieken: 2.850.000,00 EUR  
Aard van de werken: residentieel
Oppervlakte: 12.200m²

Geleverde diensten:

energie, studies technieken

WIL JE MEER PROJECTEN VAN ENERDO ONTDEKKEN?