ENERGIE

Energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat

als 'duurzaamheidsmeter'

Omdat de Vlaamse regering alle woningen energiezuinig wil maken tegen 2050, lanceerde ze het Renovatiepact. Daarin staat de energiedoelstelling waaraan je woning tegen 2050 moet voldoen. Een energieprestatiecertificaat of EPC brengt in kaart in welke mate je woning al aan die doelstelling voldoet. Bij Enerdo kan je terecht voor de opmaak van je EPC. Daarnaast helpen we je graag verder met de adviezen die op je EPC vermeld staan.

Doe je liever nog vóór je verbouwingen beroep op onze expertise om je woning zo energiezuinig mogelijk te verbouwen? Dan kan natuurlijk ook. Vanuit onze ervaring in duurzame energieprestaties delen we graag ons professioneel advies en werken we samen met jou een stappenplan uit tijdens je energetische renovatie.

Is een energieprestatiecertificaat verplicht?

Als verkoper of verhuurder ben je dan verplicht om in advertenties rond je woning de energieprestatie te vermelden met de energiescore of het EPC-label (van A+ tot F).

Op enkele uitzonderingen na heb je een EPC nodig per wooneenheid (woning, appartement, studio, … ). Het EPC informeert eventuele kopers of huurders vooraleer ze een contract tekenen over de energiezuinigheid van je woning.

Energiedoelstelling 2050: beter te vroeg dan te laat

Op dit moment ben je nog niet verplicht om met je woning te voldoen aan de energiedoelstelling van 2050. Toch hou je er best al rekening mee. In de toekomst worden woningen die nog niet aan de energiedoelstelling voldoen namelijk minder interessant op de vastgoedmarkt. Om de waarde van je woning te behouden (of verhogen) maak je dus best werk van een zo sterk mogelijk energieprestatiecertificaat.

Bij Enerdo denken we altijd in termen van duurzaamheid op langere termijn. Daarom helpen we je graag om je woning nú al klaar te maken voor de toekomst. Bovendien levert je dat in tussentijd alvast een lagere energiefactuur en een hoger wooncomfort op.

Haal samen met onze experten het maximale uit je energieprestatiecertificaat voor een duurzame toekomst.