Check onze Referenties

PXL Research

Het bijzondere aan dit project is het toepassen van verschillende “smart-city”-concepten om het gebruik van het gebouw in kaart te brengen. Enerdo zorgde ervoor dat over heel het gebouw de nodige infrastructuur aanwezig is om monitoring te kunnen realiseren van alle gebruiksparameters. 

Hogeschool PXL is deze week gestart met verbouwingswerken van de kantoren en de vroegere polyvalente zaal  aan de Hasseltse Elfde-Liniestraat.

Deze werken zullen grotendeels bestaan uit binneninrichting, maar door de functie wijziging  van het gebouw wordt ook de technische installatie aangepakt. De ventilatie van de kantoren, leslokalen en oefenruimtes is afgestemd op de vernieuwde eis betreffende maximale CO2-waarden.
Het gebouw wordt ook voorzien van databekabeling, waardoor studenten in staat zullen zijn om het gebruik van het gebouw in kaart te brengen, te evalueren en te optimaliseren.
Zo wil PXL hier hun eerste "smart-office" realiseren.

Hippo architecten tekende de plannen voor de verbouwing.

Enerdo staat eveneens in voor de studie EPB en voor de veiligheidscoördinatie.

 

Afbeeldingen

Delen via social media:

In het kort

Plaats van uitvoering: Campus Elfde Linie Gebouw A - Elfde Liniestraat 24 - 3500 Hasselt

Bouwheer: Hogeschool PXL 

Architect: Hippo Architecten

Studiebureau Enerdo: Studies Technieken, EPB-verslaggeving, Veiligheidscoördinatie

Vragen? Neem contact met ons op