Check onze Referenties

Collegium Zottegem

In het centrum van Zottegem renoveert Vanhout Projects samen met Architectenbureau Studio Farris het voormalige Onze-Lieve-Vrouw van Deinsbeke-college. 

 

Het project bestaat uit een renovatie- en een nieuwbouwgedeelte. Terwijl zoveel mogelijk authentieke elementen van het schoolgebouw uit 1862 behouden worden, wordt de site ook uitgebreid met twee strakke nieuwbouwblokken. Dit alles rond een gezellig groen binnenplein.

Om het historisch karakter van het neogothische collegegebouw te behouden, wordt de buitenschil in stand gehouden en worden daarbinnen de appartementen ontworpen. Enerdo ontwierp de technieken voor zowel de renovatie als de nieuwbouw, zowel voor het woongedeelte als voor de ondergrondse parking en het parkeerwachtersgebouw.

De  65 appartementen beschikken over individuele ketels. Voor de verluchting van de appartementen en het parkeerwachtersgebouw is ventilatiesysteem D voorzien. De ondergrondse parking is voorzien van sprinklers via het stadsnet. Verder heeft Enerdo de sterk-zwakstroominstallatie, met videofonie en branddectie, ontworpen. 

Meer informatie over dit indrukwekkende renovatie-en nieuwbouwproject kan je vinden op de website collegium-zottegem.be.

 

 

Delen via social media:

In het kort

Bouwheer: Vanhout Projects - Lammerdries 12 - 2440 Geel

Architect: Studio Farris - Korte Klarenstraat 4/4 - 2000 Antwerpen

Studiebureau Enerdo: Studies Technieken, EPB-verslaggeving, Veiligheidscoördinatie, Ventilatieverslaggeving

Budget technieken: +/- 2 335 000,00 EUR

Aard van de werken: residentieel

Oppervlakte: +/- 1750m² per blok

 

 

Vragen? Neem contact met ons op