Check onze Referenties

De Voorzorg

In Hasselt bouwt De Voorzorg een nieuw kantoorgebouw met polikliniek. Het bestaande gebouw blijft behouden en geïntegreed met het nieuwe gedeelte.

 

Voor de bouw van haar gloednieuw kantoor en polikliniek in het centrum van Hasselt koos De Voorzorg voor Enerdo voor het uitvoeren van de studies technieken, dynamische gebouwsimulatie, haalbaarheidsstudie, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie. Dit omwille van onze innovatieve benadering en ervaring in het uitvoeren van dynamische simulaties. Het gebouw bestaat uit 8 verdiepingen en een ondergrondse parking, een totale oppervlakte van ruim 11000 m².

Het ontwerp van het nieuwe kantoor voorziet het behoud van een deel van het bestaande gebouw en de integratie hiervan in het geheel. Niet enkel deze integratie van oud en nieuw en de grote oppervlakte maken dit een uitdagend project.  Maar liefst 5 van de 8 verdiepingen zijn bovendien volledig in glas opgetrokken, wat een grote uitdaging vormt om het comfort in deze ruimtes aangenaam te houden. Op basis van dynamische studies hebben we de juiste beslissingen kunnen nemen om het comfort bij alle weersomstandigheden te kunnen garanderen. De polikliniek zal bestaan uit dokterskabinetten, tandartspraktijken, een RX- en mammografielokaal en sterilisatieruimte, allen voorzien van technische hoogstandjes.

Een hoogspanningscabine van 800 kVA zorgt voor de elektrische voeding van het gebouw.

 

 

Delen via social media:

In het kort

Bouwheer: GM Top Invest

Architect: Architectenbureau Artesi

Studiebureau Enerdo: Studies Technieken, Dynamische simulatie, EPB, Veiligheidscoördinatie, Haalbaarheidsstudie

Totaal budget:+/- 10.000.000,00 EUR

 

 

Vragen? Neem contact met ons op