Check onze Referenties

Blowerdoormeting

Tocht het in uw woning? Of heeft u moeite om een aangename temperatuur in uw gebouw of woning te krijgen? Dan is uw gebouw misschien niet goed luchtdicht.

Blowerdoortest: hoe luchtdicht is uw gebouw?

Met de blowerdoortest (ook wel luchtdichtheidstest genoemd) meten wij hoe luchtdicht uw gebouw, woning of ruimte is. Met de test worden ongewenste luchtlekken die leiden tot onnodig warmteverlies opgespoord. Ook als u de energieprestaties van uw woning wilt verbeteren, dan kunt u een blowerdoortest laten uitvoeren door Enerdo. Behalve voor de test zelf, kunt u ook bij ons terecht voor advies over het luchtdicht maken van uw gebouw of woning.

Hoe werkt de blowerdoortest?

Tijdens de blowerdoortest wordt uw gebouw, woning of ruimte onder een lichte onder- en overdruk gezet. Dit gebeurt met behulp van een aangepaste ventilator (de blowerdoor). Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat alle ramen en buitendeuren gesloten zijn en de gecontroleerde ventilatie uitgeschakeld is. Zodra alle voorbereidingen getroffen zijn, blaast de blowerdoor lucht in, of zuigt hij lucht uit uw woning. De energiespecialist van Enerdo voert vervolgens een aantal metingen uit om de luchtdichtheid te bepalen. Na de test krijgt u een attest en een verslag met de resultaten en eventuele opmerkingen. Kleine fouten kunt u direct herstellen, wat kan leiden tot een verbetering van 10% tot 20%. 

Blowerdoortest met thermografische camera

Door de blowerdoortest te combineren met een thermografische onderzoek, kunnen luchtlekken, fouten in de isolatie en eventuele koudebruggen achterhaald worden.

Is de blowerdoortest interessant voor u?

Voor iedereen die energie wil besparen is de blowerdoortest interessant. Deze luchtdichtheidstest is namelijk de manier om uw energieverbruik te optimaliseren en om er voor te zorgen dat uw ventilatiesysteem optimaal zal functioneren. De blowerdoortest kan u dus zowel als particulier én als bedrijf een behoorlijke besparing opleveren.

Nieuwe gebouwen moeten voldoen aan de energieprestatieregelgeving, ofwel de EPB-eisen. Hierbij geldt dat het E-peil maximaal 30 mag zijn. Voldoet uw woning of gebouw nog niet aan deze eisen, dan kan een luchtdichtheidstest u uitkomst bieden.

Met een blowerdoortest bespaart u energie én geld

Met de resultaten van de blowerdoortest kunt u luchtlekken detecteren én herstellen, bijvoorbeeld door ramen goed af te kitten of tochtstrippen te plaatsen. Uw woning of ruimte wordt hierdoor energiezuiniger (uw E-peil daalt) en daarnaast voorkomt u mogelijke tocht, geur- of geluidshinder en uitdroging van de binnenlucht. Daarnaast is het ook financieel interessant om uw E-peil te kennen. Is uw E-peil minstens 20 of lager dan vereist, dan krijgt u hiervoor aanzienlijke kortingen op uw onroerende voorheffing! Mogelijk heeft u ook nog recht op een premie van de distritbutiemaatschappij, Enerdo adviseert u hier graag over.

Wilt u weten of de blowerdoortest ook interessant voor u is? Of wilt u een Blowerdoortest laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

 

Delen via social media:

Vragen? Neem contact met ons op