Check onze Referenties

Duurzaamheid volgens BREEAM

De expertise van Enerdo zorgt voor een technisch ontwerp conform Breeam

Enerdo is officieel erkend als assessor voor BREEAM International New Construction.

Enerdo begeleidt uw project volgens het BREEAM International-schema. Door onze specialisatie in het luik technieken kunnen wij uw gebouw ontwerpen voor een bepaalde BREEAM-score. Wij treden op als het aanspreekpunt voor architect en bouwheer gedurende het hele bouwtraject. 

BREEAM is wereldwijd gekend voor de certificering van gebouwen op vlak van duurzaamheid.
Er zijn in totaal 10 rubrieken die beoordeeld worden binnen BREEAM: Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik & Ecologie, Vervuiling en Innovatie. BREEAM staat dan ook voor “Building Research Establishment Environmental Assessment Method”.

De gebouwen worden binnen deze beoordeling vergeleken met een standaard die wereldwijd vergelijkbaar is. Hierdoor kunnen gebouwen onderling goed vergeleken worden op vlak van duurzaamheid aan de hand van correcte parameters die overal dezelfde zijn. De uiteindelijke assessment zal een score generen die gelijkstaat met een duurzaamheidsniveau (pass, good, very good, excellent en outstanding).

Het BREEAM International New Construction-schema is een schema dat beschikbaar is om elk type gebouw te beoordelen gaande van residentiële gebouwen tot kantoren, gevangenissen, ziekenhuizen, handelspanden,… Binnen het New Construction-schema is er ook de mogelijkheid zware renovaties te beoordelen.

 

Delen via social media:

Vragen? Neem contact met ons op