Check onze Referenties

Atoomdorp

In de jaren '50 bouwden het SCK en het VITO in Mol de 'Residentiewijk' voor hun personeel, een ontwerp dat veel architectuurprijzen won. Om klaar te zijn voor de toekomst krijgt de wijk, die is opgenomen in de inventaris van het Bouwkundig Erfgoed, een grondige, duurzame renovatie. 

 

Zowel werknemers als niet-werknemers kunnen wonen in de prachtige, in ere herstelde, woningen of appartementen omgeven door de natuur. De architectuur van de nieuwbouwwoningen sluit aan bij de oorspronkelijke architectuur van de wijk.

Enerdo werkt samen met het VITO aan de renovatie van de site ‘Residentiewijk’. Niet enkel worden de meer dan 300 wooneenheden volledig gerenoveerd, ook wordt er een warmtenet aangelegd tot in de gebouwen.

De samenwerking betreft zowel de volledige studies voor de renovatie van de wooneenheden als het ontwerp om de meer dan 300 eenheden aan te sluiten op een geothermische installatie door middel van de aanleg van een warmtenet.  De geothermische installatie levert in een eerste fase 12 tot 17 megawatt thermische energie en kan wat oppompen tot een diepte van 4000m. Om de energie tot in de gebouwen te krijgen was een warmtenet van meer dan 2 km nodig.

 

 

Delen via social media:

In het kort

Bouwheer: SCK-CEN en VITO

Architect: Ontwerpatelier Peter Jannes, A33 architecten, Landschapsarchitect Dennis Dujardin

Studiebureau Enerdo: Studies Technieken

 

 

Vragen? Neem contact met ons op