Check onze Referenties

WZC De Groene Boog

In Heverlee krijgen het voormalig klooster van De Dochters Der Liefde en de voormalige Sint-Lambertus school een nieuwe bestemming als woonzorgsite. De site, De Groene Boog, zorgt door de integratie van een kinderdagverblijf en een woonzorgcentrum, voor een intergenerationele samenleving. Enerdo verzorgt voor projectontwikkelaar Curon de studies van de technieken.

 

De woonzorgsite bestaat uit een woonzorgcentrum met 77 kamers, 10 assistentiewoningen en een kinderdagverblijf. Verder zijn er een Grand Café en een ondergrondse parking met 32 autostaanplaatsen.

Het woonzorgcentrum wordt verwarmd door middel van gasketels opgesteld in een stooklokaal. Voor de koeling en de verwarming van de gemeenschappelijke dagzalen is een VRF-systeem voorzien. Dit VRF-systeem maakt een energie-overdracht tussen de verschillende lokalen mogelijk. Voor de ventilatie van de gemeenschappelijke ruimtes wordt gebruik gemaakt van een luchtgroep met warmterecuperatie, voorzien van een verwarmingsbatterij om het gebruikscomfort te verhogen. In de kamers gebeurt de ventilatie via een systeem C.

Het kinderdagverblijf is voorzien van een aparte condenserende gasketel die de vloerverwarming voedt. De ventilatie gebeurt ook hier door een luchtgroep met warmterecuperatie en verwarmingsbatterij.

Voor de elektrische installatie ontwierp Enerdo de hoogspanningscabine en de sterk-zwakstroomverdeling voor het volledige gebouw. Hierin zitten ook een verpleegoproepsysteem, toegangscontrole en branddetectie conform de normen. Verder is er ook een PV-installatie voorzien.

Door het gebruik van regenwater voor de gemeenschappelijke toiletten wordt het waterverbruik beperkt.

 

Delen via social media:

In het kort

Plaats van uitvoering: Jules Vandenbemptlaan - 3001 Heverlee

Bouwheer: Curon – Winkelom 83 B1b – 2440 Geel

Architect: EON Architectenbureau bvba - Nijverheidsweg 32A - 2240 Massenhoven

Studiebureau Enerdo: Studie Technieken

Budget technieken: +/- 2 750 000,00 EUR

Oppervlakte: +/- 6000m²

Oplevering: november 2019

 

Vragen? Neem contact met ons op