Check onze Referenties

Soprema

Isolatiefabriek Soprema

Industrieterrein - 3700 Tongeren

 

Cordeel bouwt in Tongeren samen met Enerdo een nieuwe hoogtechnologische isolatiefabriek met een elektrisch vermogen van 4 megawatt voor Soprema. Voor dit project is bewust gekozen om te bouwen op een fossielvrije site. De uitdaging om deze 4 megawatt voeding technisch verdeeld te krijgen, hebben we met beide handen gegrepen. Naast de volledig uitgeruste productiehal, wordt de site van 15ha ook uitgerust met een distributiecentrum, testlabo’s en kantoorruimtes met prachtige architectuur. Het ontwerp is van architectenbureau Wastiau&Co. Enerdo heeft voor Cordeel de dynamische simulaties gedaan en het ontwerp van de technieken in BIM uitgevoerd.
We gingen bij het ontwerp voluit voor hernieuwbare energie. Zo worden alle gebouwen verwarmd door warmtepomptechnologie. De verdeling warmte-koude in de productiehallen gebeurt volledig waterzijdig. Dit was een uitdrukkelijke keuze om de CO2-uitstoot te beperken om op deze manier zo groen mogelijk te zijn. Door het gebruik van warmtepompen zal de verdeling op lage temperatuur zorgen voor een optimaal energetisch rendement.

Om de duurzaamheid van de technische installatie te optimaliseren heeft het bouwteam Cordeel-Enerdo samen met de bouwheer de concepten uitgewerkt aan de hand van haalbaarheidsstudies. Het design en build project is zo een voorbeeld van fossielvrije warmteopwekking met de mogelijkheden tot procestechniek warmterecuperatie.

Delen via social media:

In het kort

Bouwheer: Cordeel Hoeselt

Architect: Wastiau&Co Architectenbureau 

Studiebureau Enerdo: Studies Technieken, Dynamische simulatie

 

Vragen? Neem contact met ons op