Check onze Referenties

Martin's Rentmeesterij

Martin’s Rentmeesterij is een viersterrenhotel op de site van de historische landcommanderij Alden Biesen te Bilzen, in de nabijheid van een prachtige historische en boomrijke omgeving. De beschermde rentmeesterwoning werd volledig gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw. De combinatie van de historische site en de nieuwbouw vormt voor dit project de uitdaging. 

De studies van de technieken voor dit prestigieuze hotel dat geïntegreerd werd op de historische site Alden Biesen in Bilzen brachten verschillende uitdagingen met zich mee.

Zo zijn zowel de site als de gerenoveerde rentmeesterwoning beschermd monument. Naast het renovatiegedeelte is er bovendien ook een nieuwbouwgedeelte, beide vragen een specifieke aanpak.

Daarnaast moesten we ook rekening houden met de integratie van de technieken in het interieur en de verscheidenheid aan functies. Het complex bestaat namelijk uit 69 kamers, restaurant, bar, wellness met zwembad, vergaderzalen, 3 historische suites en een historische feestzaal. Tenslotte brengt een viersterrenhotel verhoogde comforteisen met zich mee, om daaraan te voldoen voerden we voor bepaalde ruimtes dynamische simulaties uit.

Afbeeldingen

Delen via social media:

In het kort

Bouwheer: Immo Alden Biesen NV / RMW NV

Architect: PCP Architects / Delta Vander Avort Architecten

Studiebureau Enerdo: EPB, Studie Technieken, Dynamische simulatie, Veiligheidscoördinatie, Blowerdoortest, Keuring riolering

Oplevering: juni 2018

 

Vragen? Neem contact met ons op