Check onze Referenties

Circusschool Circolito

In Mechelen werd een oude ‘Hangar’ gerenoveerd tot circus- en klimschool. Hierin worden eveneens een aantal zeecontainers geplaatst en gestapeld om bijkomende functies te creëren. Enerdo zorgt voor de studie EPB, HVAC, sanitair en elektriciteit en heeft hierbij meegedacht in de uitwerking van het no-nonsense ontwerp, daarom werd geopteerd voor eenvoudige technische installaties in opbouw (dakextractoren, gasheaters, TL-verlichting … ).

De Stad Mechelen laat ‘den Hangar’ op het Douaneplein grondig renoveren. Dat is nodig omdat de Mechelse circusschool Circolito en een nieuwe bouldervereniging er daarna hun thuisbasis zullen krijgen.

Die laatste zal in de loods een gloednieuwe boulderzaal (klimmuur) installeren en uitbaten. Verder zal er ook een polyvalente ruimte worden ingericht, waar jong Mechelen zich creatief zal kunnen uitleven, elkaar ontmoeten, vergaderen, enz. De nieuwe invulling sluit perfect aan bij het plan om het Douaneplein verder uit te bouwen tot de jongerensite van Mechelen.

Het architectuurontwerp bestaat uit een bestaande loods (met reeds een aantal bestaande tussenruimtes) waarin de circusschool en klimzaal zullen uitgebouwd worden.
Tevens zullen er zeecontainers in de loods komen te staan voor de nevenfuncties (bergruimte, kleedruimte, sanitaire voorzieningen...).

Aansluitend bij dit no-nonsense ontwerp van 'Den Hangar', denkt Enerdo hierin verder voor de uitwerking van de technieken en zullen deze hoofdzakelijk in opbouw geplaatst worden.

De verwarming zal gebeuren door middel van gasgestookte wandketels in combinatie met direct gestookte gasheaters in functie van een snelle, periodieke opwarming (in de ‘Hangar’) en radiatoren (in de tussenruimtes en containers) met het oog op een optimaal comfort.
De ventilatie is opgesplitst in balansventilatie (met warmteterugwinning) in de ‘Hangar’ en extractieventilatie (met dakextractoren en kanaalventilatoren) in tussenruimtes en de containers.
Er werd verder speciale aandacht geleverd aan de toegankelijkheid van het gebouw door middel van het plaatsen van fingerprint readers en het plaatsen van een mindervalidenlift. Vermits het gaat om een verbouwing is hier gekozen voor een lift zonder liftput en uitloophoogte.

 

Afbeeldingen

 

 

Delen via social media:

In het kort

Plaats van uitvoering: Douaneplein - 2800 Mechelen

Bouwheer: Stad Mechelen 

Architect: A2D Architects cvba 

Studiebureau Enerdo: Studies Technieken en EPB-verslaggeving

 

Vragen? Neem contact met ons op