Check onze Referenties

Ariane - The Horizon

“Cohoming”, een nieuwe manier van werken in goed gezelschap…zonder je huis te verlaten.
Het experiment werd voor het eerst uitgevoerd in Brussel in de torens van The Horizon in Sint-Lambrechts-Woluwe. Een project van 167 modulaire appartementen, met gastenkamers, 30% openbare ruimten en tal van andere diensten.

 

Enerdo was van bij de ontwerpfase betrokken en verzorgde gedurende de ganse realisatieperiode de studies en opvolging voor EPB, HVAC, sanitair en elektriciteit.

De verwarmingsinstallatie is opgevat als een combilus-systeem met etagesstations per appartement, hierdoor kan de totale stookinstallatie kleiner gedimensioneerd worden, doordat er gebruik gemaakt mag worden van een gelijktijdigheidsfactor. Ook naar onderhoud van de stookinstallatie levert dit grote voordelen op aangezien er niemand in de appartementen moet zijn om onderhoud te doen op de ketel. De afrekening van het warmte-verbruik verloopt volledig automatisch, hierbij sturen de individuele calorietellers in de etagestations de verbruiken van zowel warmte, sanitair koud water als elektriciteit door naar de gebouwbeheerder.

Een collectief ventilatiesysteem zorgt ervoor dat een gunstige luchtkwaliteit wordt bekomen in de appartementen. Door opnieuw collectief te werken is bijvoorbeeld het vervangen van de filters kinderspel, en is dit ook niet ten laste van de bewoners.

Bewoners kunnen daarnaast gebruik maken van de meest moderne technologieën: zo is er een systeem van dropboxen om bestellingen en boodschappen van de supermarkt te laten leveren.
Voor de nodige ontspanning werd voorzien in een geluidsdichte muziekoefenruimte, een biljart, een bioscoop en een fitnessruimte.
Een vergaderzaal, professionele printers, gedeelde telewerkruimte en wachtlounges staan garant voor het onderhouden van professionele contacten door de ondernemers en zelfstandigen onder de bewoners van The Horizon.

Delen via social media:

In het kort

Plaats van uitvoering: Rue Marcel Thiry - 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Bouwheer: Home Invest Belgium

Studiebureau Enerdo: EPB, Studie Technieken

Vragen? Neem contact met ons op