Check onze Referenties

WZC 3 eiken

Met woonzorgcentrum 3 eiken stellen Probis en Vestio met trots hun nieuwe zorgvastgoedproject in Lanaken voor. Dit woonzorgcomplex omvat een zorghotel met 120 bedden en 19 assistentiewoningen, welke te koop worden aangeboden aan individuele investeerders. 

De assistentiewoningen zijn gelegen op een unieke locatie binnen het complex, m.n. in de toren – met uitzicht op het aangelegde binnenhof of met zicht op het centrum van Lanaken. Het woonzorgcentrum wordt voorzien van verscheidene diensten zoals een kapper, kinesitherapie, centrale badruimtes, gemeenschappelijke polyvalente zalen, grand café, …


Het technisch ontwerp werd opgebouwd met het oog op lage gebruiks- en verbruikskosten. Hiervoor wordt de verwarmingsinstallatie uitgevoerd door middel van een centrale stookplaats met radiatoren op lage temperatuur. Voor het ventilatiesysteem wordt gebruik gemaakt van gemeenschappelijke luchtgroepen met zowel mechanische luchttoevoer als-afvoer. Deze luchtgroepen zijn uitgerust met geoptimaliseerde warmtewisselaars, zoals enthalpie warmtewielen of tegenstroom platenwarmtewisselaars.  De hygiënische ventilatie van de zorgkamers geschiedt aan de hand van het ventilatietype natuurlijke toevoer en mechanische afvoer met kloksturing.

De assistentiewoningen zijn zo opgevat dat deze individueel kunnen functioneren. Hiervoor zullen de assistentiewoningen voorzien worden van condenserende gaswandketels. 
Ten behoeve van de hygiënische ventilatie wordt een verbeterd ventilatiesysteem type C voorzien.

Voor het grand café is er gebruik gemaakt van luchtverwarming door middel van een DX-batterij met een warmtepomp opdat er verwarming als koeling kan geschieden in deze ruimte.
De ondergrondse parking zal uitgerust worden met een rook- en warmteafvoerinstallatie, conform de NBN S 21-208-2. Deze RWA-installatie zal tevens dienst doen als CO-ventilatie van de parking.

Voor de sanitaire installatie  is er een klassiek toevoersysteem voorzien. Het sanitair warm water wordt met circulatieleidingen tot aan de warmwaterpunten gebracht. Speciale aandacht werd besteed aan het anti-legionella concept van de installatie.

Voor de elektrische installatie heeft Enerdo de bordenstructuur en de verdeling van de gehele sterk- als zwakstroom uitgewerkt. Hierbij is er overleg geweest voor het voorzien van de hoogspanningscabine in het gebouw. Enkele voorziene technieken zijn de verdeling van het broadcastcentrum, de toegangscontrole en het verpleegoproepsysteem

 

Delen via social media:

In het kort

Plaats van uitvoering: Drie Eikenstraat - 3620 Lanaken

Bouwheer: Vespro Construct nv - Havermarkt 22 - 3500 Hasselt

Architect: Architectenburo Bart Stevens - Tongersesteenweg 173A - 3720 Kortessem

Studiebureau Enerdo: Studies Technieken, EPB-verslaggeving

Vragen? Neem contact met ons op