Check onze Referenties

Nieuws van Enerdo

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via de Enerdo nieuwsbrief.

Klik hier om je gratis in te schrijven.

8 okt 2015

Enerdo verzorgt EPB, veiligheidscoördinatie en dynamische gebouwsimulatie voor Punch Powertrain in Sint-Truiden

Punch Powertrain, de producent van versnellingsbakken, is bezig aan een indrukwekkend groeiparcours. De productie wordt de komende jaren opgedreven van 250K naar 1.000K stuks per jaar. Om dit te verwezenlijken is er enerzijds nieuwe infrastructuur nodig, alsook een herindeling van de bestaande gebouwen. De werken op de site te Sint-Truiden starten dan ook begin december. Enerdo staat in voor de EPB, veiligheidscoördinatie en een dynamische gebouwsimulatie.

De dynamische gebouwsimulatie spitst zich toe op de te verwachten zomertemperaturen. De grote interne warmtelast van de productiehallen zorgt voor een grote kans op oververhitting, met het bijhorende discomfort voor de werknemers, productieverlies en afwijkingen op de maattoleranties van de geproduceerde stukken. Door simulaties van intensieve ventilatie, zonwerende lichtstraten, isolatiegraad, actieve koeling,etc krijgen we een duidelijk beeld van de invloed van deze verschillende mogelijke ingrepen.

De simulatie wordt opgevat in twee fases nl. de nieuwbouw productiehal en de herorganisatie van de bestaande productiehal. In eerste instantie is er een meting gebeurd van de warmteafgifte van verscheidene machines, om een correct beeld te krijgen van o.a. gelijktijdigheid, nominale en maximale warmtegeneratie. Vervolgens werd het model opgesteld en werden verscheidene zomerscenario’s nagebootst. Analyse van de resultaten leidde tot een koelingsdimensionering,  een ventilatie- en koel-strategie, een isolatie-optimalisatie en een inschatting van de verbruikskost voor koeling per jaar.

De studies gebeuren in opdracht van DBV architecten, LRM ondersteunt het project.
De EPB-voorcalculatie en de eerste fase van de dynamische gebouwsimulatie werd hiervoor reeds vorige maand afgeleverd en gepresenteerd aan de eindklant PUNCH POWERTRAIN.

Meer nieuws...

Delen via social media:

punch.jpg

Vragen? Neem contact met ons op