Check onze Referenties

Nieuws van Enerdo

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via de Enerdo nieuwsbrief.

Klik hier om je gratis in te schrijven.

26 aug 2015

Enerdo voert dynamische gebouwsimulaties uit voor MIVB

Enerdo staat in voor de dynamische gebouwsimulaties van een nieuwe tramstelplaats Marconi. Aan de hand van deze simulaties wordt oa. de berekening gemaakt voor de rubriek ENE 01 Energy Efficiency ten behoeve van het behalen van BREEAM credits. Er wordt een simulatie opgemaakt van de kantoren, de onderhoudshal en het onderstation. 

Hoe efficiënter het gebouw omgaat met zijn energievraag/verbruik, des te meer credits er gehaald kunnen worden voor BREEAM. Enerdo is voldoende gekwalificeerd volgens BREEAM om dergelijke studies uit te voeren. Enerdo verwacht de studie in september klaar te hebben. De studie zal worden opmaakt voor AGT, een tijdelijke vereniging van Altiplan, Grontmij en Transamo.

De tramstelplaats Marconi zal een garage voor 75 trams van het type 3000 en 4000 tellen en biedt de mogelijkheid voor het onderhoud van 15 trams. Daarnaast komt er nog een administratief gebouw, met eveneens een ontvangstenzaal en ontspanningsruimte voor de bestuurders. 
Deze tramstelplaats zal grotendeels op grondgebied van de gemeente Ukkel liggen. De site grenst aan de gemeente Drogenbos. Twee derde van de trams zal het toekomstig depot langs de Stallestraat binnen- en buitenrijden. De overige trams rijden binnen en buiten langs de Ruisbroeksesteenweg.

De MIVB is zich bewust van haar verantwoordelijkheid op gebied van leefmilieu en zal daarom strikt toezien op een harmonieuze integratie van de nieuwe stelplaats in de stedelijke omgeving. Tegelijk legt de MIVB ook de nadruk op duurzame ontwikkeling bij de keuze van materialen voor de bouw van deze stel- en werkplaats. Zo zullen de bouwmaterialen in harmonie zijn met de groene omgeving, wordt er sterk de nadruk gelegd op het beheer van energie, water, afval en onderhoud. Natuurlijke lichtinval, geluidsisolatie en de recuperatie van regenwater zijn al zeker enkele elementen die aan bod komen.

https://www.youtube.com/watch?v=M_l_boOVxZ4

Meer nieuws...

Delen via social media:

MBVI.png

Vragen? Neem contact met ons op